REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zahradnické rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto s vložkou kořenové zeleniny, hrášku, květáku, papriky a zelených fazolek, posypané petrželkou, zdobené kolečky vařených vajec.


Ingredience:
300 grýže
200 gkořenové zeleniny
100 gkvětáku
50 gzeleného hrášku
50 gzelených fazolek
30 gtuku
2 kscibule
2 ksnatvrdo uvařených vajec
1 kszelené papriky
1 lžícekečupu
1 lžícenasekané petrželky
masový vývar
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžičky a očištěnou papriku i zelenou fazolku nakrájíme na menší kousky
2. Na rozehřátém tuku zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, malé růžičky květáku, zelenou fazolku, papriku, opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme 15 minut
3. Pak přidáme kečup, zelený hrášek, spařenou rýži, masový vývar (na 1 díl rýže 2 díly vývaru), zlehka promícháme, přikryjeme a dusíme doměkka
4. Rizoto podáváme posypané na drobno nasekanou petrželovou natí a zdobíme kolečky vařených vajec.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy