Rizoto s vložkou kořenové zeleniny, hrášku, květáku, papriky a zelených fazolek, posypané petrželkou, zdobené kolečky vařených vajec.
Ingredience:
300 g | rýže |
200 g | kořenové zeleniny |
100 g | květáku |
50 g | zeleného hrášku |
50 g | zelených fazolek |
30 g | tuku |
2 ks | cibule |
2 ks | natvrdo uvařených vajec |
1 ks | zelené papriky |
1 lžíce | kečupu |
1 lžíce | nasekané petrželky |
masový vývar | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžičky a očištěnou papriku i zelenou fazolku nakrájíme na menší kousky
2. Na rozehřátém tuku zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, malé růžičky květáku, zelenou fazolku, papriku, opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme 15 minut
3. Pak přidáme kečup, zelený hrášek, spařenou rýži, masový vývar (na 1 díl rýže 2 díly vývaru), zlehka promícháme, přikryjeme a dusíme doměkka
4. Rizoto podáváme posypané na drobno nasekanou petrželovou natí a zdobíme kolečky vařených vajec.