REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařená dýně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kompot z dýně. Recept nám poslala paní Maruš.


Ingredience:
3 kgočištěné zralé dýně
1/4 litruocta
3/4 kgcukru
4 kshřebíčku
1 kscitrónu
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksananasové tresti
celá skořice

Postup:

1. Dýni očistíme a nakrájíme na kostky o hraně asi jeden a půl centimetru
2. Zalijeme octem a vodou aby byly potopené a necháme stát do rána
3. Druhý den vodu scedíme a dáme do ní rozvařit cukr, vanilku, hřebíčky, skořici a citrón nakrájený i s kůrou na kolečka, ale bez peciček 4. Pak přidáme dýňové kostky, ananasovou tresť a vaříme tak dlouho až zesklovatí
5. Ještě teplé plníme do sklenic, zaléváme vzniklým nálevem až je dýně potopená a sterilujeme 15 minut na 80 °C.

Doporučení:

Můžeme jíst samostatně jako kompot, ale používám ji na koláče, nebo jako falešný ananas do různých salátů s kuřecím, nebo jiným masem.Musíme pamatovat na to, že se dýně může rozvařit a proto ji dáváme do jídla až nakonec jenom prohřát.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy