REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařenina (směs)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařenina připravená ze šťávy získané prolisováním borůvek, malin a rybízu.


Ingredience:
borůvky, maliny a rybíz (ve stejném poměru)
Na 1 l šťávy:
1,2 kgcukru
2 kssáčky pektogelu

Postup:

1. Ovoce opereme a vylisujeme na strojku
2. Šťávu slijeme do smaltované nebo kameninové nádoby a zahřejeme téměř k bodu varu, pak odstavíme
3. Přidáme pektogel, promícháme a přidáme cukr
4. Znovu zahřejeme a vaříme asi 10 minut, během vaření sbíráme pěnu
5. Ještě horkou zavařeninu plníme do nahřátých sklenic a uzavřeme víčky nebo povážeme celofánem.

Poznámka:

PEKTOGEL je želírovací prostředek, dává pokrmům konzistenci a zvyšuje viskozitu řídkých potravin a potřebnou hustotu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy