REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový kompot se skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené višně ochucené skořicí.


Ingredience:
1 kgvišní
500 gkrystalového cukru
1 kscelé skořice
1 l vody

Postup:

1. Připravíme si horký nálev na kompot; vodu svaříme a necháme v ní rozpustit cukr
2. Višně omyjeme, zbavíme je stopek a odpeckujeme, naskládáme do sklenic a do každé přidáme kousek celé skořice
3. Zalijeme horkým nálevem, aby byly višně potopené, uzavřeme víčky a zavařujeme 20 minut při 85 °C.

Doporučení:

Do nálevu můžeme přidat šťávu nebo i trochu nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného pomeranče.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy