REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování (sterilace) ovoce.


Ingredience:
Na sklenici 0,7 l:
3 lžícecukru krystal
kyselina citrónová
voda
nebo:
35 gcukru krystal
1 lvody

Postup:

1. Přebrané a omyté višně setřeseme do sklenic, vložíme nejdříve do studené vody s kyselinou citrónovou (na 1 l jedna lžička)
2. Po naplnění sklenic ovoce zasypeme cukrem a zalijeme vlažnou vodou
3. Sklenice uzavřeme víčky 4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

nebo
1. V 1 l vody s 30-35 g cukru projedeme varem a tímto nálevem ovoce zalijeme (nálev používáme teplý, ne horký!)
2. Sklenice uzavřeme víčky 3. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy