REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Záporožský kapr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce kapra, podušené se zeleninou, servírované prochladlé, ozdobené citrónem a petrželkou.


Ingredience:
1 kgkapra
2 lžícehladké mouky
4 ksrajčata
3 kszrnka pepře
2 ksstředně velké cibule
2 kspetržele
2 ksmrkve
1 kssladkokyselé okurky
1 ksbobkového listu
trochu vývaru nebo vody na podlití
zelená petrželka
mletý pepř
olej
citrón
sůl

Postup:

1. Očištěného kapra vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve a ocas, naporcujeme
2. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v mouce
3. Připraveného kapra zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách
4. Pokrájíme očištěnou a opranou kořenovou zeleninu, cibuli a okurku na kolečka nebo proužky a vše osmahneme na rozehřátém oleji na druhé pánvi
5. Do zeleninové směsi přidáme nakrájená, nejprve spařená a oloupaná rajčata, celý pepř a bobkový list, vše osolíme a zalijeme trochou horké vody nebo vývarem, podusíme
6. Opečenou rybu položíme do většího hrnce, zalijeme ji čerstvě podušenou zeleninou a pokrm podusíme dalších 10 minut, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme prochladnout
7. Jednotlivé porce na talířích zdobíme citrónem a drobně nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s tmavým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy