REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Volyňský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězího plece s vložkou brambor, paprik, okurek a rajčat.


Ingredience:
400 ghovězího plece
200 gbrambor
2 ksvětší cibule
2 ksstroužky česneku
2 ksmenší sterilované okurky
2 kspaprikové lusky
2 ksrajčat
6 lžicsádla
2 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
mletý černý pepř
majoránka
kmín
sůl
vývar z kostí nebo voda

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme
2. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme, přidáme mletou sladkou papriku a necháme ji zpěnit
3. Orestované maso zalijeme trochou vývaru nebo vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a kmín, dusíme
4. Když je maso skoro měkké, vydusíme základ na tuk, zaprášíme jej moukou, osmahneme, znovu zalijeme vývarem a dodusíme
5. Nakonec přidáme očištěné pokrájené brambory a papriky, které jsme předtím podusili na sádle v jiném hrnci
6. Vše zvolna dusíme asi 10-15 minut, pak přidáme pokrájená rajčata a okurky, dochutíme majoránkou, případně přisolíme
7. Znovu necháme pokrm přejít varem, potom guláš odstavíme a můžeme ho servírovat.

Doporučení:

Pokrm podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Poznámka:

Musíme dbát na to, aby omáčka před přidáním okurek a rajčat nebyla příliš řídká, (můžeme ji zahustit moukou) protože okurky a rajčata obsahují mnoho vody a omáčku rozředí, pokrm by byl samá voda, přitom by měl mít konzistenci guláše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy