REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Volyňský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězího plece s vložkou brambor, paprik, okurek a rajčat.


Ingredience:
400 ghovězího plece
200 gbrambor
2 ksvětší cibule
2 ksstroužky česneku
2 ksmenší sterilované okurky
2 kspaprikové lusky
2 ksrajčat
6 lžicsádla
2 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
mletý černý pepř
majoránka
kmín
sůl
vývar z kostí nebo voda

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme
2. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme, přidáme mletou sladkou papriku a necháme ji zpěnit
3. Orestované maso zalijeme trochou vývaru nebo vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a kmín, dusíme
4. Když je maso skoro měkké, vydusíme základ na tuk, zaprášíme jej moukou, osmahneme, znovu zalijeme vývarem a dodusíme
5. Nakonec přidáme očištěné pokrájené brambory a papriky, které jsme předtím podusili na sádle v jiném hrnci
6. Vše zvolna dusíme asi 10-15 minut, pak přidáme pokrájená rajčata a okurky, dochutíme majoránkou, případně přisolíme
7. Znovu necháme pokrm přejít varem, potom guláš odstavíme a můžeme ho servírovat.

Doporučení:

Pokrm podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Poznámka:

Musíme dbát na to, aby omáčka před přidáním okurek a rajčat nebyla příliš řídká, (můžeme ji zahustit moukou) protože okurky a rajčata obsahují mnoho vody a omáčku rozředí, pokrm by byl samá voda, přitom by měl mít konzistenci guláše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy