REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaný chřest

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený chřest, zapečený se smetanou a servírovaný s plátky vepřového masa a slaniny.


Ingredience:
1000 gbílého chřestu
300 gzakysané smetany
20 gmásla
4 ksvepřových řízků
4 ksplátků slaniny
4 ksžloutků
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžíceoleje
mletý černý pepř
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Oloupeme chřest, ostrým nožem odkrojíme dřevnaté konce, výhonky pak svážeme a vaříme 10 minut v mírně osolené vodě, do které jsme přidali kousek másla, lžičku cukru a citrónovou šťávu
2. Chřest vyjmeme a necháme okapat
3. Zakysanou smetanu rozšleháme se žloutky, přidáme špetku soli a pepře
4. Zapékací misku vymažeme tukem, vložíme do ní chřest, který zalijeme smetanou
5. V předehřáté troubě zapečeme dozlatova
6. Mezi tím na omyté a osušené maso poklademe plátky slaniny, které spojíme jehlami
7. Maso opečeme z obou stran na rozehřátém tuku, pak jehly vyjmeme
8. Chřest podáváme s orestovaným vepřovým masem a slaninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy