REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaný celer se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené kostky celeru, zapečené v troubě spolu se sýrem a nasekanou petrželkou, servírované přelité smetanou.


Ingredience:
500 gceleru
200 gtvrdého sýru
1 lžícenasekané petrželky
2 dclmléka
1dclkysané smetany
polohrubá mouka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Celer oloupeme a nakrájíme na kostky, v osolené vodě povaříme do měkka
2. Uvařený a scezený celer dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, petrželku a mléko, osolíme, promícháme a dáme do olejem vymaštěné a moukou vysypané zapékací mísy
3. Pokrm zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 4. Před podáváním celer pokapeme zakysanou smetanou a podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy