Předvařené kostky celeru, zapečené v troubě spolu se sýrem a nasekanou petrželkou, servírované přelité smetanou.
Ingredience:
500 g | celeru |
200 g | tvrdého sýru |
1 lžíce | nasekané petrželky |
2 dcl | mléka |
1dcl | kysané smetany |
polohrubá mouka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Celer oloupeme a nakrájíme na kostky, v osolené vodě povaříme do měkka
2. Uvařený a scezený celer dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, petrželku a mléko, osolíme, promícháme a dáme do olejem vymaštěné a moukou vysypané zapékací mísy
3. Pokrm zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 4. Před podáváním celer pokapeme zakysanou smetanou a podáváme s vařenými brambory.