REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaný celer II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený celer plněný špenátovou směsí se sýrem, v troubě zapečený, servírovaný posypaný osmaženými kostičkami rohlíku.


Ingredience:
800 gceleru
200 glistového špenátu
100 gsýru se žampiony
125 mlinstantního zeleninového vývaru
1 lžičkaoleje
1 lžícemásla
1 ksstroužku česneku
1 ksrohlíku
šťáva ze 2 citronů
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Špenát rozdělíme na listy, krátce spaříme, nasekáme na drobno, okořeníme pepřem a oloupaným utřeným se solí stroužkem česneku a necháme vychladnout
2. Oloupané celery asi 30 minut povaříme v citronové vodě, po uvaření rozpůlíme, vydlabeme, vnitřek nakrájíme na kostičky, pokapeme citronem a směs prudce osmažíme na rozehřátém oleji
3. Pak přidáme špenát, na kostičky nakrájený žampionový sýr, promícháme, směsí naplníme celerové půlky, vložíme do ohnivzdorné misky, zalijeme vývarem, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a krátce zapečeme
4. Na kostičky nakrájený rohlík osmahneme na rozehřátém másle a nasypeme na hotový pokrm.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy