REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaný chřest s hřiby a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý recept na vařený chřest zapečený v troubě spolu s hříbky, vejci a sušenými rajčaty.


Ingredience:
500 gbílého chřestu
300 gkuřecího masa
2 lžicestrouhaného sýra
2 lžicesmetany
0,3 lnaložených hřibů v sladkokyselém nálevu
0,3 lsušených rajčat v olivovém oleji
2 ksžloutky
muškátový květ
bazalka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Chřest povaříme v mírně osolené vodě, zhruba 10-15 minut, opláchneme ho a pokrájíme na 5 cm dlouhé kousky
2. Skleněnou zapékací mísu vymažeme aromatizovaným olejem z naložených sušených rajčat, do mísy naskládáme kousky chřestu, kostičky kuřecího masa, hřiby propláchnuté pod studenou tekoucí vodou, okapané a sušená rajčata
3. Posypeme bazalkou, pepřem a solí, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 30 minut
4. Po půl hodině pokrm zalijeme rozšlehanými žloutky, smíchanými se smetanu, 2 lžícemi nastrouhaného sýra, solí a špetkou muškátového květu, zapékáme dalších 10 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy