REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaný chřest se slaninou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve svazku na „stojáka“ uvařený chřest, po třech kusech zamotaný do anglické slaniny, zepčený v troubě pokladený plátkovým sýrem.


Ingredience:
500 gzeleného chřestu
200 ganglické slaniny
100 gplátkového sýra
voda
olej
sůl

Postup:
  1. Chřest škrabkou oloupeme, případně odstraníme spodní zaschlou část, svážeme do balíčku nití, ve vyšším hrnci necháme vřít mírně osolenou vodu, vložíme na stojato, špičkami nahoru, chřest povaříme 3 minuty, špičky by měly, vyčnívat z vody, změknou párou
  2. Uvařený chřest necháme okapat, rozdělíme po 3 kusech, omotáme plátky slaniny, rozložíme na plech potřený olejem
  3. Vložíme do trouby, pečeme, až slanina začne zlátnout, poklademe plátky sýra, vypneme troubu a sýr necháme roztavit.
Doporučení:

Zapečený chřest podáváme například s novými brambory a máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy