REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané těstoviny se zeleninou a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle orestovaná cibule spolu s kostičkami slaniny, plátky žampionů a zeleninou. Směs zapečená s povařenými těstovinami zalitými smetanou.


Ingredience:
500 gtěstovin např. flíčků nebo jiných "krátkých"
300 gžampionů
200 gšabatecké (nebo jiné) slaniny
1 kelímeksmetany na vaření 12 %
2 lžícesádla + trochu na vymazání pekáčku
5 ksvajec
3 kscibule
2 ksčervené papriky
1 ksmladá cuketa
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Do pánve dáme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
2. Přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, na plátky pokrájené žampiony, na kostičky pokrájenou papriku a cuketu, osolíme, opepříme a chvilku restujeme, aby byla zelenina al dente
3. Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu
4. Pekáček zlehka vymažeme sádlem a nasypeme polovinu uvařených a okapaných těstovin
5. Opepříme, přidáme zeleninovou směs z pánve a zbytek těstovin, které opět opepříme
6. Ve smetaně rozšleháme vejce, trochu osolíme a nalejeme na těstoviny
7. V troubě na 180 °C zapékáme dozlatova cca 30 minut.

Doporučení:

Podáváme např. s kyselou okurkou nebo libovolným zeleninovým salátem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy