Na sádle orestovaná cibule spolu s kostičkami slaniny, plátky žampionů a zeleninou. Směs zapečená s povařenými těstovinami zalitými smetanou.
Ingredience:
500 g | těstovin např. flíčků nebo jiných "krátkých" |
300 g | žampionů |
200 g | šabatecké (nebo jiné) slaniny |
1 kelímek | smetany na vaření 12 % |
2 lžíce | sádla + trochu na vymazání pekáčku |
5 ks | vajec |
3 ks | cibule |
2 ks | červené papriky |
1 ks | mladá cuketa |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do pánve dáme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
2. Přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, na plátky pokrájené žampiony, na kostičky pokrájenou papriku a cuketu, osolíme, opepříme a chvilku restujeme, aby byla zelenina al dente
3. Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu
4. Pekáček zlehka vymažeme sádlem a nasypeme polovinu uvařených a okapaných těstovin
5. Opepříme, přidáme zeleninovou směs z pánve a zbytek těstovin, které opět opepříme
6. Ve smetaně rozšleháme vejce, trochu osolíme a nalejeme na těstoviny
7. V troubě na 180 °C zapékáme dozlatova cca 30 minut.
Podáváme např. s kyselou okurkou nebo libovolným zeleninovým salátem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová