REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané lilky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky vydlabaných lilků naplněné zeleninovou směsí ochucenou sýrem, zapečené v troubě.


Ingredience:
4 kslilky
4 ksbrambor
2 ksrajčata
2 kscibule
4 ksbobkového listu
1 kscelé skořice
100 gsýra čedar
50 gmásla
1 dlčerveného vína
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Lilky podélně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme z nich dužinu
2. Do vzniklých lodiček klademe střídavě plátky oloupaných syrových brambor, rajčat, kolečka cibule, střed vysypeme nastrouhaným sýrem
3. Dno zapékací misky vymažeme dno tukem, podlijeme vínem a klademe poloviny naplněných lilků
4. Pečeme zvolna, při teplotě kolem 170-180 °C asi 30-40 minut (ze začátku můžeme péci zaklopené)
5. Hotové zapečené lilky servírujeme s čerstvým chlebem nebo jen zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy