REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaná brokolice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařená brokolice a rajčata, předpečená v troubě, zapečená přelitá mlékem smíchaným s nastrouhaným sýrem a vejci.


Ingredience:
1 ksvětší brokolice
6 ksrajčat
2 ksvejce
1 kscibule
100 gstrouhaného sýra
100 gšunky
1 dclmléka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce asi 3 minuty povaříme, rajčata spaříme vařící vodou, stáhneme z nich slupku a pokrájíme
2. Do vymazané mísy olejem dáme růžičky brokolice, pokrájená rajčata, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájenou šunku, vše osolíme a okořeníme pepřem
3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 10 minut
4. Pekáč vyndáme z trouby a zalijeme rozstrouhaným sýrem rozkvedlaným v mléku a zašlehaným s vejci, dáme zpět do trouby a ještě 10 minut necháme péct.

Doporučení:

Podáváme s bramborem nebo samotné.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy