REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený těstovinový věnec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené makarony prokládané drůbeží sekanou a plátky rajčat, posypané bazalkou, přelité vaječnou směsí, upečené dozlatova.


Ingredience:
400 gdrůbeží sekané
200 gtvrdého sýra
8 ksvajec
5 ksmalých tužších rajčat
1 ksbalíčku makaronů
1 kssvazku bazalky
mletý bílý pepř
máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
voda
sůl

Postup:

1. Makarony uvaříme ve vařící slané vodě dle návodu na sáčku, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat
2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, omytou bazalku necháme okapat, část oddělíme na ozdobení a zbytek nasekáme na drobno
3. Vejce našleháme se solí, mletým pepřem a vmícháme na jemno nastrouhaný sýr
4. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy na věnec dáme část uvařených makaronů, na ně polovinu drůbeží sekané, opět vrstvu makaronů, plátky rajčat a zalijeme trochou vaječné směsi
5. Pak posypeme nasekanou bazalkou, překryjeme opět částí makaronů, sekanou, přelijeme částí rozšlehaných vajec a rozložíme poslední díl makaronů
6. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme 10 minut, potom přelijeme zbylou vaječnou směsí a při 200 °C pečeme asi 1 hodinu, při podávání ozdobíme bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy