REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené těstoviny s uzeným masem a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variací na těstoviny promíchané se zeleninou a kostičkami uzeniny, zapečené v troubě přelité rozšlehanými vejci rozmíchanými v mléce.


Ingredience:
1 sáčektěstovin (fleky, kolínka, mušličky)
1 sáčekzmrazené zeleninové směsi dle výběru
300 guzeného masa
4-5 ksvajec
50 mlmléka nebo smetany
tuk na vymazání pekáče
strouhanka na vysypání
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody, ale jen tak na zkus
2. Uzené maso nakrájíme na kostičky, zmrazenou zeleninu necháme povolit v cedníku
3. Po uvaření scezené těstoviny smícháme se salámem a okapanou zeleninou, dáme do vymazaného a vysypaného pekáče zapéct na 10 minut do rozehřáté trouby na 190 °C
4. Vejce trochu soli a mléko nebo smetanu dáme do hrnečku a vše řádně rozšleháme
5. Rozmíchaná vejce s mlékem nalijeme na těstoviny a necháme ještě několik minut zapéci.

Doporučení:

Podáváme se sterilovanou okurkou nebo s jakýmkoliv zeleninovým salátem.

Poznámka:

Místo uzeného můžeme dát nějaký měkký salám, jako gothaj, točený apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy