REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený lilek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka lilku zbaveného hořkosti pokladená uzeninou, rajským jablíčkem a zasypaná nastrouhaným tvrdým sýrem, zapečená.


Ingredience:
1 ksvětší lilek
2-3 ksrajčat
1-2 lžíceoleje
100 gtvrdého sýra
100 gtvrdého salámu
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Omytý lilek nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka, ty posolíme a počkáme 30 minut, až se lilek zbaví hořkosti, pak ho opláchneme pod studenou tekoucí vodou a usušíme nejlépe papírovými ubrousky
2. Zapékací misku vytřeme olejem a připravená kolečka lilku do ní naskládáme, na každý lilek položíme po kolečku salámu a rajčete, vše hustě posypeme nastrouhaným sýrem
3. Pokrm ještě mírně osolíme a okořeníme bílým pepřem, v troubě vyhřáté na 180-190 °C, zapékáme zhruba 30-40 minut.

Doporučení:

Takto připravený lilek servírujeme s plátky opečené bagety nebo na opečeném toastu. Skvělé jsou i různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy