Předvařený květák zapečený v troubě zalitý ochucenou zakysanou smetanou smíchanou s vejci, posypaný strouhaným sýrem.
Ingredience:
1 ks | středního květáku |
3 ks | vajec |
1 ks | zakysané smetany |
100 g | strouhaného sýra |
špetka muškátového oříšku | |
zeleninový vývar | |
mletý pepř | |
máslo na vymazání | |
strouhanka na vysypání | |
sůl |
Postup:
1. Květák propláchneme, rozebereme na růžičky a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat
2. Pak vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, zalijeme zakysanou smetanou rozšlehanou s vejci, solí, mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku
3. Posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut.