REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený květák se sýrem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařený květák zapečený v troubě zalitý ochucenou zakysanou smetanou smíchanou s vejci, posypaný strouhaným sýrem.


Ingredience:
1 ksstředního květáku
3 ksvajec
1 kszakysané smetany
100 gstrouhaného sýra
špetka muškátového oříšku
zeleninový vývar
mletý pepř
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
sůl

Postup:

1. Květák propláchneme, rozebereme na růžičky a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat
2. Pak vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, zalijeme zakysanou smetanou rozšlehanou s vejci, solí, mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku
3. Posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy