REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený květák s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený květák zapečený s vepřovým masem ve vlastní šťávě, přelitý omáčkou a posypaný strouhaným sýrem.


Ingredience:
600 gkvětáku
330 gvepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
40 g hladké mouky
4 lžícestrouhaného tvrdého sýra
3 dlmléka
2 ksžloutků
vývar z květáku
strouhanka
olej
sůl

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, dáme do vařící osolené vody a vaříme do poloměkka
2. Z vychlazené konzervy oddělíme sádlo, z něj a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a trochou vývaru, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme v hustou omáčku
3. Polovinu květáku urovnáme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku, pokryjeme na menší kousky nakrájeným masem a pak druhou polovinou květáku
4. Vše přelijeme omáčkou, do které jsme vmíchali žloutky rozšlehané se dvěma lžícemi mléka a zapečeme
5. Před koncem dopékání květák posypeme strouhaným sýrem.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy