Uvařený květák zapečený s vepřovým masem ve vlastní šťávě, přelitý omáčkou a posypaný strouhaným sýrem.
Ingredience:
600 g | květáku |
330 g | vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva) |
40 g | hladké mouky |
4 lžíce | strouhaného tvrdého sýra |
3 dl | mléka |
2 ks | žloutků |
vývar z květáku | |
strouhanka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, dáme do vařící osolené vody a vaříme do poloměkka
2. Z vychlazené konzervy oddělíme sádlo, z něj a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a trochou vývaru, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme v hustou omáčku
3. Polovinu květáku urovnáme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku, pokryjeme na menší kousky nakrájeným masem a pak druhou polovinou květáku
4. Vše přelijeme omáčkou, do které jsme vmíchali žloutky rozšlehané se dvěma lžícemi mléka a zapečeme
5. Před koncem dopékání květák posypeme strouhaným sýrem.
Podáváme s vařenými bramborami.
Poznámka:Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.