Uvařený květák zapečený s uzeným masem, přelitý omáčkou a posypaný strouhankou.
Ingredience:
250 g | vařeného uzeného masa |
2 lžíce | polohrubé mouky |
1 1/2 lžíce | másla |
1 šálek | mléka |
2 ks | středně velkých květáků |
2 ks | žloutků |
strouhanka na posypání | |
máslo + strouhanka na formu | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat
2. Z másla a polohrubé mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, rozmícháme do hladké kaše, sundáme z tepla a vmícháme žloutky
3. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku rozložíme růžičky květáku, posypeme na menší kousky nakrájeným uzeným masem a navrch opět položíme zbylé růžičky květáku
4. Vše přelijeme omáčkou, povrch posypeme strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme.
Podáváme s vařenými bramborami a saláty.