REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený květák s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený květák zapečený s uzeným masem, přelitý omáčkou a posypaný strouhankou.


Ingredience:
250 gvařeného uzeného masa
2 lžícepolohrubé mouky
1 1/2 lžícemásla
1 šálekmléka
2 ksstředně velkých květáků
2 ksžloutků
strouhanka na posypání
máslo + strouhanka na formu
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat
2. Z másla a polohrubé mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, rozmícháme do hladké kaše, sundáme z tepla a vmícháme žloutky
3. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku rozložíme růžičky květáku, posypeme na menší kousky nakrájeným uzeným masem a navrch opět položíme zbylé růžičky květáku
4. Vše přelijeme omáčkou, povrch posypeme strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy