Květák rozebraný na růžičky, uvařený do poloměkka, naskládaný do pekáčku na zpěněný česnek, posypaný nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, pokapaný kečupem a zapečený v troubě.
Ingredience:
2 ks | květáku |
1 ks | menší palice česneku |
150 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
50 g | oleje |
6 lžic | kečupu |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Květáky si opláchneme, rozebereme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka, poté květák scedíme a necháme okapat
2. Pak si rozebereme palici česneku na stroužky, které oloupeme a prolisujeme lisem na česnek
3. V pekáčku si rozehřejeme olej, vložíme prolisovaný česnek, který zpěníme, pak přidáme okapaný květák a promícháme
4.
Květák v pekáčku posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, pokapeme kečupem, pekáček vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme 15-20 minut
5. Zapečený květák se sýrem a česnekem servírujeme teplý například s vařenými brambory.