REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený květák s česnekem a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Květák rozebraný na růžičky, uvařený do poloměkka, naskládaný do pekáčku na zpěněný česnek, posypaný nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, pokapaný kečupem a zapečený v troubě.


Ingredience:
2 kskvětáku
1 ksmenší palice česneku
150 gnastrouhaného tvrdého sýra
50 goleje
6 lžickečupu
petrželka
sůl

Postup:

1. Květáky si opláchneme, rozebereme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka, poté květák scedíme a necháme okapat
2. Pak si rozebereme palici česneku na stroužky, které oloupeme a prolisujeme lisem na česnek
3. V pekáčku si rozehřejeme olej, vložíme prolisovaný česnek, který zpěníme, pak přidáme okapaný květák a promícháme
4.

Květák v pekáčku posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, pokapeme kečupem, pekáček vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme 15-20 minut
5. Zapečený květák se sýrem a česnekem servírujeme teplý například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy