Uvařený, na růžičky rozebraný, květák promíchaný s podušenými houbami, nastrouhaným sýrem a uzeným, zapečený v troubě.
Ingredience:
1 ks | květáku |
100 g | strouhaného sýra |
100 g | uzeného masa |
100 g | žampionů |
3-4 lžíce | rajského protlaku nebo kečupu |
strouhanka | |
máslo | |
pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Květák uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, pak ho rozebereme na růžičky a drobně nasekáme
- Žampiony podusíme na oleji, osolíme, případně dochutíme mletým kmínem
- Uzené maso nakrájíme na kostičk
- Květák smícháme se žampiony, uzeným masem, protlakem a polovinou strouhaného sýra
- Zapékací mísu vymažeme máslem, posypeme strouhankou, naplníme směsí a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C, před koncem posypeme zbytkem sýra a dopečeme.
Podáváme s vařenými brambory.