REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený květák po italsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený, na růžičky rozebraný, květák promíchaný s podušenými houbami, nastrouhaným sýrem a uzeným, zapečený v troubě.


Ingredience:
1 kskvětáku
100 gstrouhaného sýra
100 guzeného masa
100 gžampionů
3-4 lžícerajského protlaku nebo kečupu
strouhanka
máslo
pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Květák uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, pak ho rozebereme na růžičky a drobně nasekáme
2. Žampiony podusíme na oleji, osolíme, případně dochutíme mletým kmínem
3. Uzené maso nakrájíme na kostičky 4. Květák smícháme se žampiony, uzeným masem, protlakem a polovinou strouhaného sýra
5. Zapékací mísu vymažeme máslem, posypeme strouhankou, naplníme směsí a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C, před koncem posypeme zbytkem sýra a dopečeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy