REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený chřest II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený chřest zapečený přelitý smetanovou omáčkou, posypaný strouhankou a pokladený máslem.


Ingredience:
1 kssvazku bílého chřestu
1 kssvazku zeleného chřestu
3 ksbobkových listů
3 lžícehladké mouky
4lžícemásla
4 hrstistrouhanky
750 mlmléka
nastrouhaný muškátový oříšek
mletý pepř
sůl
plátky másla k dopečení
máslo na vymazání mísy
voda

Postup:

1. Chřest omyjeme, bílý oloupeme a ze všech stonků odřízneme zdřevnatělé konce, dáme do vroucí osolené vody, 3 minuty povaříme, pak je vyndáme a necháme okapat
2. Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme osušený chřest (střídavě zelený a bílý)
3. V hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáme mouku, opékáme dokud nechytne barvu, pak postupně přiléváme mléko a metličkou rozšleháme dohladka
4. Nakonec přidáme bobkové listy a 15 minut za stálého míchání vaříme do zhoustnutí
5. Bobkové listy vyndáme, omáčku hodně ochutíme solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem
6. Omáčkou přelijeme chřest a 30 minut zapečeme při 180 °C, na posledních 10 minut chřest posypeme strouhankou a poklademe plátky másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy