REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený chřest

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený chřest zapečený spolu s plátky brambor, uzeného masa, kedluben a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gbrambor
250 gchřestu
250 guzeného masa
250 gmrkve
200 gkedlubny
150 gzmrazeného hrášku
100 gstrouhaného sýra
20 gmásla
125 mlmasového vývaru
1 lžícestrouhanky
mletý černý pepř
vývar nebo mírně osolená voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme je, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Oloupaný chřest, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky nebo na kostičky, pak zeleninu povaříme 10 minut nejlépe ve vývaru, nakonec přidáme hrášek
3. Osolíme a opepříme
4. Vymastíme plochou ohnivzdornou mísu, nakrájené maso rozložíme po dně, navrch dáme brambory a zeleninu, podlijeme vývarem, posypeme sýrem, strouhankou a kousky másla
5. Pokrm zapékáme dozlatova asi 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy