REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený hrášek s rýží a mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrášek promíchaný s podušenou rýží a mletým vepřovým pleckem, osolený a opepřený, poté směs rozprostřená do pekáče, zalitá rozšlehanými vejci v mléce, posypaná nastrouhaným sýrem a zapečená v troubě.


Ingredience:
400 gmraženého hrášku
400 gvepřového plecka
200 grýže
100 gtvrdého sýra
300 mlmléka
2 ksvajec
4 lžíceoleje
tuk na vymazání pekáče
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Rýží si několikrát propláchneme, necháme okapat a pak zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, poté rýži zalijeme teplou osolenou vodou a podusíme téměř doměkka
2. Mražený hrášek si vložíme do cedníku a propláchneme pod tekoucí teplou vodou cca 1 minutu
3. Vepřové plecko si umeleme na masovém strojku, smícháme s podušenou rýží, propláchnutým hráškem, osolíme a opepříme
4. Pak směs rozprostřeme do vymazaného pekáče, směs zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem
5. Poté pekáč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme cca 25-30 minut
6. Zapečený hrášek s mletým masem a rýží rozdělíme na porce, posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme například se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy