REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený celer

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený celer nakrájený na plátky a zapečený se sýrem, vejci a kysanou smetanou.


Ingredience:
1-2 ksceleru
2 ksvejce uvařená na tvrdo
100 gtvrdého strouhaného sýra
100 gstrouhanky
50 gmásla
2 dlkysané smetany
pažitka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný celer uvaříme v mírně osolené vodě, oloupeme, rozkrájíme na plátky
2. Připravené plátky celeru vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky
3. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, natvrdo uvařenými a nasekanými vejci, opraženou strouhankou
4. Osolíme, pokapeme rozpuštěným máslem a zalijeme kysanou smetanou rozmíchanou s usekanou pažitkou
5. V troubě vyhřáté na 190-200 °C zapékáme asi 30 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší, doplníme zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy