REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené špenátové omelety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omelety plněné špenátem a sýrem, zapečené spolu s rajčaty, smetanou a sezamovými semínky.


Ingredience:
600 gmraženého špenátu
400 gkrájených rajčat v konzervě
200 gsýra Madeland
200 gzakysané smetany
100 mlsmetany
3 lžičkysezamových semínek
4 lžíceoleje
1 kscibule
mletý pepř
muškát
sůl
Na těsto:
450 mlmléka
250 gpolohrubé mouky
30 gmásla
4 ksvajec
špetka soli

Postup:

1. Do mísy dáme polohrubou mouku, vejce, špetku soli, mléko, rozpuštěné máslo, promícháme a těsto necháme nabobtnat
2. Mezitím nakrájíme sýr na tyčinky a oloupanou cibuli nakrájenou na drobno podusíme v 1 lžíci rozehřátého oleje, přidáme špenát se smetanou, pomalu prohřejeme a ochutíme trochou soli, pepřem i muškátem 3. Ve 2 lžících rozehřátého oleje usmažíme 8 tenkých omelet, které naplníme špenátem, sýrem, stočíme a naskládáme je do zbytkem oleje vymazané zapékací mísy
4. Na povrch rozdělíme rajčata, zbývající sýr, zalijeme zakysanou smetanou, posypeme sezamem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a asi 20 minut zapékáme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy