Omelety plněné špenátem a sýrem, zapečené spolu s rajčaty, smetanou a sezamovými semínky.
Ingredience:
600 g | mraženého špenátu |
400 g | krájených rajčat v konzervě |
200 g | sýra Madeland |
200 g | zakysané smetany |
100 ml | smetany |
3 lžičky | sezamových semínek |
4 lžíce | oleje |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
muškát | |
sůl | |
Na těsto: | |
450 ml | mléka |
250 g | polohrubé mouky |
30 g | másla |
4 ks | vajec |
špetka soli |
Postup:
1. Do mísy dáme polohrubou mouku, vejce, špetku soli, mléko, rozpuštěné máslo, promícháme a těsto necháme nabobtnat
2. Mezitím nakrájíme sýr na tyčinky a oloupanou cibuli nakrájenou na drobno podusíme v 1 lžíci rozehřátého oleje, přidáme špenát se smetanou, pomalu prohřejeme a ochutíme trochou soli, pepřem i muškátem 3. Ve 2 lžících rozehřátého oleje usmažíme 8 tenkých omelet, které naplníme špenátem, sýrem, stočíme a naskládáme je do zbytkem oleje vymazané zapékací mísy
4. Na povrch rozdělíme rajčata, zbývající sýr, zalijeme zakysanou smetanou, posypeme sezamem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a asi 20 minut zapékáme.