REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený celer s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celer uvařený doměkka, nakrájený na plátky a střídavě vyskládaný do zapékací misky spolu s kostičkami uzeného masa a nastrouhaným tvrdým sýrem, přelitý rozšlehanými vejci ochucenými solí, zapečený v troubě, podávaný jako hlavní chod například s vařenými brambory.


Ingredience:
1 kgceleru
300 gvařeného uzeného masa
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
2 ksvajec
olej
sůl

Postup:

1. Celer si oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka, poté scedíme a nakrájíme na silnější plátky
2. Uzené maso si nakrájíme na kostičky a nastrouhaný sýr si promícháme s rozšlehanými vejci a solí
3. Poté si vymažeme zapékací misku olejem a střídavě skládáme vrstvy celeru, kostiček uzeného masa a strouhaného sýra s vejci
4. Nakonec vše pokapeme olejem, zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme 20-25 minut
5. Zapečený celer s uzeným servírujeme jako hlavní chod například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy