REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené špagety s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené špagety promíchané s omáčkou z rajčat, v troubě zapečené s grilovanými plátky lilků a nakrájenou mozzarellou.


Ingredience:
500 gšpaget
200 gmozzarelly
2 kslilků
voda
olej
sůl
Na omáčku:
800 gsekaných rajčat z konzervy
4 ksstroužků česneku
hrst lístečků bazalky
cukr podle chuti
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Lilky omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 15 minut vypotit, potom plátky osušíme, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem za občasného otáčení opečeme dozlatova
2. Na omáčku oloupané stroužky česneku nasekané na drobno necháme zezlátnou na rozehřátém oleji, přidáme rajčata, na jemno nasekanou bazalku, osolíme, opepříme, podusíme asi 15 minut a podle potřeby přisladíme
3. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou a na menší kousky nakrájenou mozzarellou
4. Do zapékací misky vytřené olejem dno i boky vyložíme částí plátků lilku, pak misku naplníme špagetami, navrch rozložíme zbylé plátky lilku, zakapeme olejem, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a zapečeme asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy