REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené lilky s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Patližán zapečený s kousky kuřecího masa.


Ingredience:
4 kslilků
4 ksstroužků česneku
4 ksbrambor
1 kscibule
1 ksvejce
300 gupečeného kuřecího masa
300 grajčat
100 gtvrdého sýru
250 mlsmetany
mletý pepř
olej na smažení
petrželka
bazalka (lístky)
sůl

Postup:

1. Lilky umyjeme a pak nakrájíme na 1 cm silná kolečka
2. Osolené necháme 30 minut uležet (zbavíme tak lilek hořkosti), po té dobře kolečka umyjeme a vysušíme
3. Pečicí mísu vymažeme olejem, a rozložíme do ní cca jednu polovinu lilků
4. Osolíme je, posypeme částí drobně nakrájeného česneku, petrželky a bazalky
5. Další vrstvu tvoříme z nakrájených brambor, kousků kuřecího upečeného masa, koleček cibule a nakrájených oloupaných rajčat
6. Navrch rozložíme zbylé lilky a posypeme česnekem a bylinkami
7. Přelijeme smetanou rozšlehanou s vejcem, posypeme nastrouhaným sýrem a dochutíme solí a pepřem
8. Zapékáme v předem vyhřáté troubě, cca 20 minut při teplotě 180 °C.

Doporučení:

Rajčata oloupeme tak, že odstraníme stopku a na opačné straně plod rajského jablíčka nařízneme do kříže,dáme na 7-10 minut spařit do vroucí vody a pak šokem přelijeme studenou vodou, alupku teď lehce sloupneme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy