REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené lilky nadívané masovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší lileky naplněné podušenou masovou směsí, zapečené v troubě.


Ingredience:
2 ksmenší lilky
1-2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
500 gmletého masa (např. směs vepřového a hovězího)
2-3 lžícekečupu
1 lžíceworcesterské omáčky
čerstvě namletý barevný pepř
několik lístků čerstvé bazalky
voda
koření na mletá masa
sůl

Postup:

1. Lilky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, odkrojíme jejich horní část, nebo část boku, vydlabeme je a na 20 minut ponoříme do slané vody, zbavíme je tak hořkosti, pak lilky znovu opláchneme
2. Na mírně orestovanou cibulku vyklopíme vaničku mletého masa, vařečkou ji co nejvíce rozděláme od sebe a zprudka vše opečeme, za stálého míchání
3. Maso po chvíli zakápneme worcesterskou omáčkou, kterou pak necháme vypařit
4. Směs v pánvičce dochutíme kečupem, solí, kořením na mletá masa, pepřem a úplně na závěr i prolisovaným česnekem a několika posekanými lístky bazalky
5. Hotovou směs z pánve opatrně přendáme do vydlabaných lilků, ty dáme do zapékací misky, mírně je podlijeme studenou vodou a v troubě vyhřáté na 190-200 °C, je zapečeme doměkka, což bude trvat asi 30 minut.

Doporučení:

Zajímavé je směs nastavit zralými, oloupanými rajčaty, které podusíme spolu s masem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy