REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené lilky nadívané masovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší lilky naplněné podušenou masovou směsí, zapečené v troubě.


Ingredience:
2 ksmenší lilky
1-2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
500 gmletého masa (např. směs vepřového a hovězího)
2-3 lžícekečupu
1 lžíceworcesterské omáčky
čerstvě namletý barevný pepř
několik lístků čerstvé bazalky
voda
koření na mletá masa
sůl

Postup:

1. Lilky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, odkrojíme jejich horní část, nebo část boku, vydlabeme je a na 20 minut ponoříme do slané vody, zbavíme je tak hořkosti, pak lilky znovu opláchneme
2. Na mírně orestovanou cibulku vyklopíme vaničku mletého masa, vařečkou ji co nejvíce rozděláme od sebe a zprudka vše opečeme, za stálého míchání
3. Maso po chvíli zakápneme worcesterskou omáčkou, kterou pak necháme vypařit
4. Směs v pánvičce dochutíme kečupem, solí, kořením na mletá masa, pepřem a úplně na závěr i prolisovaným česnekem a několika posekanými lístky bazalky
5. Hotovou směs z pánve opatrně přendáme do vydlabaných lilků, ty dáme do zapékací misky, mírně je podlijeme studenou vodou a v troubě vyhřáté na 190-200 °C, je zapečeme doměkka, což bude trvat asi 30 minut.

Doporučení:

Zajímavé je směs nastavit zralými, oloupanými rajčaty, které podusíme spolu s masem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy