REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kedlubny s rýží a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené kedlubny nakrájené na kostičky, naskládané po vrstvách do zapékací misky s podušenými plátky hub a vařenou rýží, vše přelité hustou omáčkou ze světlé jíšky a mléka, zapečené v troubě.


Ingredience:
700 gkedluben
200 ghub
80 gmásla
50 ghladké mouky
1 ksrýže ve varném sáčku (cca 120 g)
500 mlmléka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Kedlubny si oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka, poté kedlubny scedíme a nakrájíme na kostičky
2. Rýži v sáčku si uvaříme dle návodu
3. Houby si očistíme, nakrájíme na plátky a na 20 g másla podusíme 4. Poté si ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku
5. Zapékací misku si vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a na dno vyrovnáme polovinu vařené rýže, na ni nakrájené kedlubny, pak houby a zalijeme polovinou omáčky, nakonec dáme zbytek rýže, přelijeme zbytkem omáčky, posypeme strouhankou a poklademe plátky zbylého másla
6. Pak zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a zapečeme asi 20-25 minut
7. Zapečené kedlubny servírujeme teplé například se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy