REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kedlubny II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kedlubny zapečené v troubě spolu s plátky brambor, strouhaným sýrem, šunkou a bešamelem.


Ingredience:
4 kskedluben
4 ksbrambor
150 gtvrdého sýra
150 gšunky v celku
cherry rajčátka
čerstvé bylinky
Na bešamel:
900 mlmléka
40 ghladké mouky
40 gmásla
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Na bešamel ve větší pánvi na rozehřátém másle za stálého míchání krátce osmahneme hladkou mouku, pak postupně přiléváme mléko a metličkou dobře rozšleháme, potom za stálého míchání přivedeme k varu, teplotu snížíme a zvolna povaříme 10 minut, až získáme jemnou hustou konzistenci, kterou osolíme, opepříme bílým pepřem a sundáme z tepla
2. Kedlubny i brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a lehce je osolíme, šunku nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme na jemno
3. Dno zapékací mísy pokryjeme tenkou vrstvou bešamelu, posypeme strouhaným sýrem a nakrájenou šunkou, zakryjeme vrstvou kedluben a brambor a vše potřeme bešamelem, postup opakujeme do spotřebování surovin, poslední vrstvu tvoří bešamel posypaný strouhaným sýrem
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 45 minut), po mírném zchladnutí nakrájíme, rozdělíme na talíře a ozdobíme cherry rajčátky i bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy