REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kedlubny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané a pak uvařené kedlubny naplněné směsí z mrkve, cibule, bulguru, hrášku a bešamelu, posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
4 kskedluben
1 kscibule
1 ksmrkve
100 ghrášku
100 gbulguru
100 gmásla
50 gstrouhaného sýra
300 mlmléka
4 lžícehladké mouky
mletý pepř
oregano
voda
sůl

Postup:

1. Kedlubny očistíme, oloupeme, část dužiny vydlabeme a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka, pak vyjmeme
2. Bulgur opláchneme ve studené vodě, scedíme a uvaříme podle návodu na obalu, oloupanou cibuli i oškrábanou mrkev nakrájíme na drobné kostičky
3. V hrnci z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem a vzniklý bešamel dobře prošleháme metličkou, dochutíme solí i pepřem a krátce za stálého míchání provaříme
4. Do mísy dáme uvařený bulgur, mrkev, cibulí, hrášek, bešamel, oregano, vše promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
5. Připravenou směsí naplníme kedlubny, posypeme na drobno nastrouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a krátce zapečeme.

Poznámka:

Bulgur je lehce stravitelný polotovar, který se připravuje z naklíčené, usušené, na hrubo rozlámané a potom uvařené pšenice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy