REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kedlubny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané a pak uvařené kedlubny naplněné směsí z mrkve, cibule, bulguru, hrášku a bešamelu, posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
4 kskedluben
1 kscibule
1 ksmrkve
100 ghrášku
100 gbulguru
100 gmásla
50 gstrouhaného sýra
300 mlmléka
4 lžícehladké mouky
mletý pepř
oregano
voda
sůl

Postup:

1. Kedlubny očistíme, oloupeme, část dužiny vydlabeme a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka, pak vyjmeme
2. Bulgur opláchneme ve studené vodě, scedíme a uvaříme podle návodu na obalu, oloupanou cibuli i oškrábanou mrkev nakrájíme na drobné kostičky
3. V hrnci z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem a vzniklý bešamel dobře prošleháme metličkou, dochutíme solí i pepřem a krátce za stálého míchání provaříme
4. Do mísy dáme uvařený bulgur, mrkev, cibulí, hrášek, bešamel, oregano, vše promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
5. Připravenou směsí naplníme kedlubny, posypeme na drobno nastrouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a krátce zapečeme.

Poznámka:

Bulgur je lehce stravitelný polotovar, který se připravuje z naklíčené, usušené, na hrubo rozlámané a potom uvařené pšenice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy