Růžičková kapusta má jemnou chuť, zapečená s brambory a uzeninou chutná prostě skvěle. Vyzkoušený recept prověřený generacemi šikovných kuchařek.
Ingredience:
250 g | růžičkové kapustičky |
500 g | menších brambor |
50 g | slaniny |
2-3 ks | nožičky debrecínských párků |
1 ks | paprika |
1 ks | žloutek |
200 ml | smetany |
sladká mletá paprik | |
černý mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce do polo měkka, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky.
- Růžičkovou kapustu zbavíme zavadlých listů, ve slané vodě povaříme 3 minuty, vodu slijeme, necháme vychladnout, kapustičky rozpůlíme.
- Zapékací misku vymažeme olejem a střídavě naskládáme kostky brambor, půlky kapustiček, kolečka párků, proužky papriky, ochutíme červenou paprikou, pepřem a solí, povrch poklademe proužky slaniny.
- Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 180°C tak 10 minut.
- Smetanu rozmícháme se žloutkem, přelijeme pokrm v zapékací misce, pečeme ještě 5-10 minut, na 160 °C.
Hotový pokrm podáváme se sterilovanou zeleninou.
Poznámka:Text foto D. M.