REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené fazolky s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené fazolky naskládané do zapékací misky spolu s vejci vařenými na tvrdo, zalité rozmíchanou smetanou s mlékem, vejci a solí, zapečené v troubě.


Ingredience:
600 gčerstvých fazolek
60 gmásla
6 ksvajec
150 mlsmetany
100 mlmléka
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Čerstvé fazolky si očistíme, odkrojíme konce, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka, poté fazolky scedíme a necháme okapat
2. V době vaření fazolek si uvaříme ještě 4 vejce na tvrdo, které pak oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Poté si vymažeme zapékací misku máslem, vysypeme strouhankou a vložíme polovinu okapaných fazolek, na fazolky položíme plátky vajec, osolíme, opepříme a nahoru urovnáme opět fazolky
4. Pak zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 10 minut
5. Po 10 minutách zalijeme fazolky rozmíchanou smetanou s mlékem, rozšlehanými vejci a solí, poklademe zbylým máslem a zapečeme asi 15-20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy