REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené bagety se sýrem a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky na olivovém oleji opečených baget, zapečené s mozzarellou a plátky rajčat.


Ingredience:
3 ksbagety
2 ksvětších rajčat nebo 6-8 ks malých keříčkových rajčátek
1 ksstroužek česneku
125 gsýra mozzarella
několik čerstvých lístků bazalky nebo meduňky
provensálské koření
čerstvě namletý černý pepř
olivový olej
sůl

Postup:

1. Bagety podélně rozpůlíme a jen zlehka je opečete na pánvi na sucho, nebo případně na malém množství olivového oleje
2. Opečené pečivo potřeme česnekem
3. Na toasty vyskládáme plátky rajčat, osolíme je a okořeníme pepřem, přidáme kolečka mozzarelly, ty posypeme špetkou provensálského koření
4. Připravené bagety zapečeme pár minut v troubě vyhřáté na 220 °C
5. Hotové toasty ozdobíme snítky bazalky nebo meduňky a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy