REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájený lilek, rajčata, vařené brambory a papriky, naskládané do zapékací misky, posypané nastrouhaným sýrem a zalité mlékem s rozšlehaným vejcem, zapečené v troubě.


Ingredience:
6 ksbrambor
3 ksrajčat
2 kspaprik
1 ksvejce
1 kslilku
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
125 mlmléka
máslo na vymazání a pokapání
pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si oloupeme lilek, který nakrájíme na plátky, naskládáme na hluboký talíř, osolíme a necháme 30 minut vypotit, pak vodu slijeme, lilek opláchneme a osušíme
2. V čase slzení lilku si očistíme brambory, vložíme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka, poté scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Pak si nakrájíme omyté papriky bez jádřince na nudličky a rajčata na plátky
4. Připravené suroviny naskládáme do vymazané zapékací misky, jako první vrstvu dáme brambory, pak rajčata, papriky, lilek a nakonec opět brambory, každou vrstvu osolíme, opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem
5. Suroviny v zapékací misce posypeme sýrem a zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem
6. Pak vložíme zapékací misku do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme, dokud zelenina nezměkne a sýr se neroztaví
7. Zapečenou zeleninu servírujeme jako hlavní pokrm například s okurkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy