REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená růžičková kapusta rozprostřená do vymazané zapékací misky společně s nakrájenou uzeninou, ochucená mletým muškátovým květem, pepřem a solí, zalitá rozšlehanými vejci ve smetaně spolu se strouhaným sýrem, zapečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
800 grůžičkové kapusty
300 gměkkého salámu
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
100 mlsmetany
2 ksvajec
1 lžícemásla
mletý muškátový květ
pepř
sůl

Postup:

1. Růžičky kapusty si očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka, poté kapustu scedíme a necháme okapat
2. Pak si nakrájíme uzeninu na malé kostičky a společně s povařenou růžičkovou kapustou rozprostřeme do máslem vymazané zapékací misky
3. Růžičkovou kapustu s uzeninou v zapékací misce osolíme, opepříme a lehce ochutíme muškátovým květem
4. Pak si vejce rozšleháme ve smetaně, vmícháme nastrouhaný sýra a směsí zalijeme růžičkovou kapustu v zapékací misce
5. Potom zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a zapečeme hezky dozlatova
6. Nakonec zapečenou růžičkovou kapustu s uzeninou rozdělíme na porce a servírujeme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy