REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená růžičková kapusta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařená růžičková kapusta netradičně zapečená v bešamelu s vajíčky a spoustou strouhaného sýra do zlatova.


Ingredience:
500 grůžičkové kapusty
40 gmásla
1/8 lmléka
200 ggoudy
2 ksvejce
2 lžícehladké mouky
pepř
sůl

Postup:

1. Kapustu očistíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut a pak vodu scedíme
2. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
3. Do pekáče položíme kapustičky a zasypeme sýrem
4. V kastrolu připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme 15 minut
5. Do ještě teplé, ale ne horké mléčné směsi vmícháme celá vejce, osolíme, opepříme
6. Tímto bešamelem zalijeme kapustu
7. Povrch posypeme sýrem a zapečeme asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy