Kapusta zapečená s vařeným vepřovým masem, cibulí, vejci a strouhaným sýrem.
Ingredience:
250 g | vařeného vepřového masa (uzeného masa) |
120 g | polohrubé mouky |
100 g | strouhaného sýra |
3 lžíce | oleje |
4 ks | vajec |
2 ks | cibule |
1 ks | kapusty |
máslo na vymazání formy | |
strouhanka na vysypání formy | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kapustu důkladně očistíme, propláchneme, necháme okapat, překrojíme na několik dílů, krátce povaříme v osolené vodě, necháme znovu okapat, nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy
2. Vařené vepřové maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme spolu s masem do mísy k povařené kapustě a zlehka promícháme
3. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme kapustovou směsí, zalijeme vejci rozšlehanými s polohrubou moukou, solí, dáme do vyhřáté trouby a pozvolna pečeme při 180 °C asi 20 minut
4. Nakonec povrch posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem a zapékáme asi 3 minuty, až se sýr rozpustí.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka:Tvrdý sýr můžeme nahradit sýrem s modrou plísní.