REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená kapusta s uzeným vepřovým bůčkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na hrubo nasekaná vařená kapusta, zapečená společně s vařeným uzeným bůčkem, česnekem, mlékem a vejci.


Ingredience:
1 ksvětší hlávky kapusty
3 ksvajec
2 ksstroužky česneku
400 gvařeného uzeného bůčku
200 mlmléka
2 lžícesádla
sůl

Postup:

1. Kapustu si očistíme, opláchneme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka, poté vařenou kapustu scedíme, necháme okapat a na hrubo nasekáme
2. Pak si nakrájíme vařený bůček na kostičky a oloupané stroužky česneku prolisujeme
3. Poté si v pekáčku rozehřejeme sádlo, vložíme kostičky bůčku, které lehce orestujeme, pak přidáme prolisovaný česnek, nasekanou kapustu, pekáček sundáme z ploténky a kapustu s bůčkem, osolíme, promícháme a rovnoměrně rozprostřeme
4. Potom si v mléce rozšleháme vejce a kapustu s bůčkem zalijeme
5. Takto připravenou kapustu v pekáčku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme asi 20-25 minut
6. Nakonec zapečenou kapustu s uzeným bůčkem rozdělíme na porce a servírujeme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy