REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená jarní zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený nákyp z jarní zeleniny, šunky, strouhaného sýra a ochucené zakysané smetany.


Ingredience:
500 gpestré zeleniny
250 gzakysané smetany
200 gšunky
80 gpikantního tvrdého sýra
2 ksvajec
1 ksžloutku
špetka muškátového oříšku
mletý pepř
sůl
Na těsto:
250 ghladké mouky
125 gmásla + na vymazání formy
50 mlvody
1 ksžloutku
špetka soli

Postup:

1. Z hladké mouky, špetky soli, žloutku, změklého másla a vody rychle uhněteme hladké těsto, z kterého vyválíme tenkou placku a vložíme do máslem vymazané dortové formy
2. Na těsto rozložíme šunku nakrájenou na nudličky, očištěnou, na menší kousky pokrájenou zeleninu a posypeme na hrubo nastrouhaným sýrem 3. Povrch zalijeme rozšlehanou zakysanou smetanou s vejci, žloutkem, špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, pepřem a solí
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
5. Upečený nákyp podáváme teplý.

Doporučení:

Pro snadnější a rychlejší přípravu můžeme také použít směs mražené jarní zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy