REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená cibule v sýrové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané velké cibule povařené v osolené vodě, poté zapečené v troubě s omáčkou ze žloutků, mléka, tvrdého sýra, másla a hladké mouky, servírované posypané mletou paprikou.


Ingredience:
8 ksvelkých cibulí
2 ksžloutků
150 gnastrouhaného tvrdého sýra
40 gmásla
30 ghladké mouky
500 mlmléka
mletá paprika sladká
sůl

Postup:

1. Cibule si oloupeme a vcelku uvaříme v menším množství osolené vody, vaříme 10-15 minut podle velikosti cibule, pak cibule scedíme a necháme okapat
2. Okapané cibule pak vložíme do zapékací misky vymazané máslem
3. Poté si připravíme světlu jíšku z hladké mouky a másla, zalijeme osoleným mlékem rozmíchaným se žloutky a zahřejeme
4. Pak do mléka přidáme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud sýr nerozpustí, pak omáčkou zalijeme cibule v zapékací misce
5. Poté vložíme zapékací misku do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-20 minut
6. Zapečené cibule při servírujeme posypané mletou paprikou.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo nebo těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy