REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiony ve smetanové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené žampiony spolu s anglickou slaninou a chilli papričkou podávané ve smetanové omáčce.


Ingredience:
1000 gžampionů
100 ganglické slaniny
2 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané petrželky
250 mlsmetany
200 mlsuchého bílého vína
3 ksbobkových listů
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony důkladně očistíme a přepůlíme, oloupané stroužky česnek nakrájíme nadrobno, chilli papričku s anglickou slaninou nakrájíme na nudličky
2. V pánvi na rozehřátém oleji necháme rozpustit nudličky anglické slaniny, přidáme chilli papričku, česnek, bobkové listy a přimícháme žampiony, pak vše krátce orestujeme 3. Přilijeme bílé víno, zhruba 10 minut podusíme, potom vše zalijeme smetanou, ochutíme solí i mletým pepřem, přisypeme na drobno nasekanou petrželku a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla.

Doporučení:

Servírujeme s opečenými bramborami nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy