REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampióny v lasturách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studený předkrm ze žampiónů, vajec, smetany … a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gžampiónů
4 ksvajec
1 ksmenší cibule
1 ksstroužek česneku
1 dlsmetany
citrónová šťáva
bobkový list
petrželka
tymián
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Žampióny nadrobno nasekáme, podlijeme 3 dl vody a šťávou z poloviny citrónu
2. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, utřený česnek, osolíme
3. Koření vložíme a zašijeme do plátěného pytlíku, abychom ho mohli později vyjmout, přidáme ho k žampiónům
4. Směs dusíme asi 20 minut na mírném ohni, když se voda odpaří, sáček s kořením vytáhneme, pokrm odstavíme z plotny a přikyselíme šťávou z druhé poloviny citrónu
5. V této fázi vlijeme do hrnce smetanu a rozšlehaná vejce, zamícháme a hmotu rozlijeme do ohnivzdorných misek (lastur) a vaříme 30 minut ve vodní lázni
6. Vychlazené podáváme nejlépe s čerstvým bílým pečivem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy