Kloboučky žampionů plněné masovou směsí, pokladené plátky sýru, v pánvičce zapečené.
Ingredience:
200 g | mletého masa |
150 g | ementálu (na plátky nakrájeného) |
1 lžíce | oleje |
1 svazek | pažitky |
8 ks | velkých žampionů |
1 ks | cibule |
šťáva z 1 citronu | |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Žampiony oloupeme, vykrojíme nožičky, které nadrobno pokrájíme a pokapeme citronovou šťávou
2. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme
3. Pak přidáme pokrájené nožičky žampionů, společně asi 3 minuty opékáme, dochutíme solí, pepřem i paprikou a nakonec vmícháme na drobno nasekanou petrželku
3. Žampionové kloboučky naplníme masovou směsí, navrch položíme po plátku sýra, rozložíme na pánvičky a asi 20 minut zapékáme.