REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiony plněné masem a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kloboučky žampionů plněné masovou směsí, pokladené plátky sýru, v pánvičce zapečené.


Ingredience:
200 gmletého masa
150 gementálu (na plátky nakrájeného)
1 lžíceoleje
1 svazekpažitky
8 ksvelkých žampionů
1 kscibule
šťáva z 1 citronu
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony oloupeme, vykrojíme nožičky, které nadrobno pokrájíme a pokapeme citronovou šťávou
2. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme
3. Pak přidáme pokrájené nožičky žampionů, společně asi 3 minuty opékáme, dochutíme solí, pepřem i paprikou a nakonec vmícháme na drobno nasekanou petrželku
3. Žampionové kloboučky naplníme masovou směsí, navrch položíme po plátku sýra, rozložíme na pánvičky a asi 20 minut zapékáme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy