REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiony plněné krabími tyčinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směsí z Nivy a krabích tyčinek plněné žampiónové kloboučky zapečené pod grilem.


Ingredience:
500 gvětších žampiónů
150 gkrabích tyčinek
30 gsýra Niva
3-4 lžícekysané smetamy
2 kscibulové natě
2 lžícerozinek

Postup:

1. Před přípravou houby pečlivě očistíme, oloupeme jim hlavičky a odřízneme nožičky
2. Kysanou smetanu smícháme s lehce rozmrazenými, na drobno nasekanými krabími tyčinkami, nasekanou cibulkovou natí a rozinkami, které jsme předem propláchli vlažnou vodou
3. Touto náplní plníme žampionové kloboučky, které nakonec zasypeme nastrouhaným plísňovým sýrem
4. Pečeme v dobře předehřátém grilu při teplotě kolem 220 °C cca 7–
8 minut.

Doporučení:

Takto upravené žampióny servírujeme s různě opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy