REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampióny plněné žervé s meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme jako samotný pokrm nebo jednohubky ke sklence vína.


Ingredience:
12 ksstředně velkých žampionů
5 kssušených meruněk
1 ksjarní cibulky
1 kssnítky bazalky
2 lžíceoleje
100 gžervé
80 gvlašských ořechů
mletý černý pepř
špetka kari koření
bylinky na ozdobení

Postup:

1. Žampióny dobře očistíme, nožičky opatrně odlomíme (odřízneme), nakrájíme nadrobno a dáme do mísy
2. Kloboučky dáme zatím stranou
3. Vlašské ořechy opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout a nasekáme na malé kousky
4. Očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno
5. Sušené meruňky důkladně opláchneme pod horkou vodou, rozkrájíme na drobnější kousky a potom je spolu s ořechy, cibulkou vmícháme k nasekaným žampiónovým nožičkám
6. Do směsi přidáme žervé, ochutíme solí, mletým pepřem, špetkou kari koření, nasekanými bazalkovými lístky a vše dobře promícháme
7. Žampióny narovnáme na plech s pečicím papírem, zakapeme je olejem a naplníme meruňkovou nádivkou
8. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 8 minut
9. Hotové plněné žampióny ozdobíme bylinkami.

Doporučení:

Pokrm může být také malou večeří, stačí přidat opečené plátky bagety.

Poznámka:

Žervé (gerveis): Belgický měkký sýr z kravského mléka, který obsahuje 60 % tuku v sušině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy